Dimensiunile ideale ale piscinei

Stabilirea dimensiunilor   - este o decizie foarte importanta, deoarece prin cresterea exagerata a dimensiunilor, vom creste inevitabil atat cheltuielile de constructie cat si cele de intretinere.
Daca doriti utilizarea piscinei doar pentru relaxare va puteti multumi cu o lungime de pana la 6 ml si adancime de 1.2 ml.
Daca doriti sa si inotati va trebui sa alegeti o lungime de cel putin 8 ml. O lungime de peste 12 ml (gandita doar pentru o familie) cresc inutil cheltuielile de constructie si intretinere, raportate la coeficientul de utilizare. Recomandam aceste dimensiuni doar in cazul utilizarii piscinei de catre o familie numeroasa sau mai multe familii.
Pentru o familie cu 4-5 membrii, o piscina cu o lungime de 10 -12 ml va satisface si pretentiile de inot.

De obicei latimea piscinei va fi cam ½ din lungimea ei, dar nu este o regula generala -  avand in vedere situatiile in care spatiul alocat nu permite acest lucru, sau nu se integreaza corespunzator in arhitectura general a spatiului. 

Adancimea piscinei

O greseala frecventa intalnim la judecarea adancimii piscinei.
 Multi dintre noi au impresia gresita ( probabil din experienta bazinelor olimpice sau stranduri ), ca pentru a inota, piscina trebuie sa aiba cel putin 2 ml adancime macar la un capat.   Adancirea constructiei este mult mai costisitoare decat alungirea acesteia, ne mai punand la socoteala si existenta apei freatice. In schimb ne alegem doar cu satisfactia de a sari de cateva ori cu capul. Pentru inot, adancimea de 1.4 ml este deja suficienta si confera impresie de adancime, fara a va expune pericolelor si cheltuielilor suplimentare presupuse de aceasta.

Filed under: Piscine - constructii | Posted on November 5th, 2008 by admin

Tags: , , ,

Lasati un comentariu

Subiecte

Site-uri de profil

Articole recente

Ultimele comentarii

Copyright © 2022 Piscine si Spa. Toate drepturile rezervate.