Cum aleg un SPA ?

Aici ajungem dupa ce am hotarat ca doresc un spa, stiu tot ce imi poate oferi o cada de hidromaj, avantaje, dezavantaje, etc.

In regula, cum aleg spa-ul care mi se potriveste cel mai bine?

CE ESTE IMPORTANT LA UN SPA

1. Gabarit - este foarte important in stabilirea amplasamentului. Daca se doreste montarea cazii in exterior, in gradina, trebuie sa avem grija de aspectelele legate de transportul cazii pana in pozitia respectiva: alei, garduri, trepte, etc. Nici o echipa de montaj nu vrea sa sara un gard cu 400 de kg purtate pe maini. Daca se monteaza cada la interior atentie la usi, holuri, scari etc.

2. Numar de locuri - in general spa-urile au minim 3 locuri. Desigur pentru o familie mai numeroasa, s-ar impune o cada mai mare. Un spa cu 4 locuri nu insemna neaparat 4 persoane. In general fiecare loc confera un alt tip de hidromasaj. Multe modele de spa-uri prezinta cate un loc culcat. Optati pentru aceste modele: un loc este sacrificat in favoarea confortului de a sta intins.

3. Locurile - sunt foarte importante. Termoformarea unor locuri de calitate oferta confort maxim. Cereti dealer-ului sa va arate in showroom cada pe care o cumparati. Intrati in ea, asezati-va pe fiecare loc. Daca nu se ofera posibilitatea incercarii cu apa, intrebati care este adancimea apei. Anatomia corpului dvs. s-ar putea sa nu se potrivesca cu cada testata. Cazile au adancimi diverse.

4. Jeturile - cea mai importanta dotare a unui spa si ATENTIE numarul acestora nu este determinant. Jeturile confera masajul, masajul este scopul cazii. Piata ne ofera cazi ieftine cu duzini de jeturi si cazi scumpe cu jeturi mai putine. Suntem in impas ? Deloc . Cititi brosurile producatorilor de spa cu atentie, cel fel de masaje sunt garantate de fiecare spa. Jeturile performante sunt scumpe, includ ani de proiectare, specialisti, teste de fiabilitate. Jeturile de ultima generatie nu includ elemete in miscare si totusi produc curgeri cu schimbarea directiei: rotatie, translatie, pulsatie; toate realizate din fenomene hidrodinamice, fara rotite, suruburi si alte subansamble care se pot bloca in urma depunerii de impuritati sau tartru. Pozitionarea jeturilor este esentiala, cautati jeturi bine amplasate si orientate catre zonele cu afectiuni.

5. Terapii suplimentare - sunt importante, sporesc confortul si buna dispozitie. In masura posibilitatilor finaciare optati pentru cromoterapie (iluminat cu schimbarea culorilor) si aromaterapie (infuzie de arome). Atentie: hidromasajul este baza, este scopul pentru care cumparati acesta cada, aceasta terapie trebuie sa fie prioritara.

6. Constructia cazii - este foarte important sa va asigurati ca achizitionati un produs de calitate: bine construit si fiabil. Aici sunt multe aspecte care trebuiesc luate in considerare. Ascultati reprezentatii de vanzari cu atentie si inca o data cititi brosurile cu atentie, nu va pripiti. Cautati cazi cu constructie solida, izolate in totalitate cu spuma, cabinete din materiale sintetice care nu se deterioreaza o data cu trecere timpului.

7. Filtrarea apei / tratarea apei - este foarte importanta, nu doriti sa aveti o cada a carei apa este mai tot timpul tulbure sau verde. Verificati filtrul, ce capacitate de filtrare are pompa ? Cat timp functioneaza filtrarea ? Cautati cazile cu pompa de filtrare separata. Aceste sunt de putere mai mica si pot functiona permanent cu un consum mic de energie electrica. Ozonizatorul este un echipament util, aduce un plus de dezinfectie cazii dvs.

8. Consum de energie - intrebati de consumul cazii. Verificati modul de izolare termica a cazii. O cada izolata bine va consuma intotdeauna mai putin.

9. Garantie - cereti certificatul de garantie. Verificati perioadele de garantie, pentru cada, si pentru echipamente. Cine elibereaza garantia, cine intervine in garantie la cada si in cat timp ?

10. Dealerul - vanzatorul cazii, il cunoasteti ? De cat timp este pe piata ? Ce puteti afla despre el ? In general producatorii de renume garanteaza si calitatea distribuitorului si a dealerului. De ce ? Simplu, un producator serios obliga importatorul la metinerea unui stoc de spa-uri, la mentinerea unui stoc de piese de schimb, la calificarea personalului tehnic si de vanzari. Cereti sa vedeti acreditarile distribuitorului. Atentie in caz de problemela produsul cumparat cu dealer-ul veti lua legatura. Intre bati de referinte, alto care au cumparat produse similare, neseriosii se afla repede.

CHESTII LIPSITE DE IMPORTANTA

1. Numarul de pompe - irelevant. Nu ati plecat la cumparat de pompe sau jeturi, dvs. cumparati hidromasaj. Nu picati in plasa vanzatorilor obsedati de matematica, care va numara jeturi, pompe si suflante. Cautati producatori de referinta. Un exemplu simplu: cumparati o masina, ce va intereseaza la ea ? Numarati butoane, cabluri, chipuri, cilindrii, supape, culbutori ? Nu cred ! Prima data faceti un drive test si cautati: confort, silentiozitate, calitatea fabricatiei etc. La fel in cazul spa-urilor, verificati hidromasajul, daca nu aveti posibilitatea cereti referinte, cautati pe interneti review-uri.

2. Numarul de jeturi - evitati cazile cu jdemiii de jeturi. Este singurul lor argument. Credeti ca unui producator cu traditie i s-au terminat frezele de dat gauri, sau jeturile din magazie. La dimensionarea unui element din beton, daca algoritmul de calcul al rezistentei imi recomada sa folosesc 4 bare de 10mm diametru de fier beton, eu de ce sa folosesc 14 ? Sa tina dom’le… prostii, pentru cei prost pregatiti.

3. Cabinet exterior din lemn - nu va lasati amagiti de discursuri gen: lemnul - material naturat se integreaza bine in ambientul dvs. Ganditi-va la mobilierul de gradina din lemn, pe care il protejati cu grija de ploaie. Pai, oare spa-ul nu ramane in exterior permanent ? Alegeti, cabinete sintetice, arata bine pentru totdeauna. Alternativa este: baituri, lacuri, smirghel sau mai grav un tamplar enervant, care vine sa constate cu profesionalism cum umezeala a lasat urme pe lemnul dvs.

4. Pretul - din pacate este f. important, dar nu ar trebui sa fie determinant. Cautati hidromasaj si eventual renuntati la gadgeturi si terapii suplimentare. Atentie la comparatiile care va sunt facute de vanzatori. Este important sa comparam mere cu mere. La automobele:un motor diesel poate avea aceeasi putere ca si unul pe benzina dar cuplu de 3 ori mai mare si consum la jumatate. Deci focus. Internetul este impartial, cauta, compara, citeste.

Publicat la data : 3 November 2008, de catre Claudiu

One Response to “Cum aleg un SPA ?”

  1. Piscine si Spa » Blog Archive » Spa vs. Piscina Says:

    [...] Cum aleg un SPA ? [...]

Lasati un comentariu

Subiecte

Site-uri de profil

Articole recente

Ultimele comentarii

Copyright © 2022 Piscine si Spa. Toate drepturile rezervate.